Teentje meer of minder
Het gebeurt mij regelmatig, dan koop ik in een enthousiaste
bui zo`n netje met 3 bolletjes knoflook, maar hoeveel knoflook heeft een gezin
van 3 nodig???? Ik ken mensen, die nu dus echt het probleem niet begrijpen, die
draaien hun hand niet om voor een bolletje meer of minder. Dat is ook soms
zelfs te ruiken ;D Wij gebruiken het dus niet zo heel veel, ik vind het erg lekker maar er zijn
grenzen.
Uiteraard weten we dat knoflook gezond is, maar waarvoor ook
al weer? Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat knoflook een
cholesterolverlagende en bloeddrukverlagende werking heeft. De kans op hart- en
vaatziekten is kleiner bij regelmatig gebruik van knoflook. Het werkt
ontstekingsremmend en heeft zo nog wat meer goede eigenschappen. Dus echt wel
gezond.
Heb je teveel gekocht? Vries knoflook in. Sommige
mensen zijn van mening dat de smaak dan verloren gaat, of dat de structuur
veranderd, maar als je knoflook maar heel weinig gebruikt kan dit toch een
goede optie zijn. Ook als je tenen over hebt kun je doen.
Je kunt knoflook invriezen door:
Je kunt knoflook invriezen door:
· Ongepelde tenen kun je in huishoudfolie of
aluminium wikkelen, of in een diepvrieszak stoppen. Stop dit in de vriezer.
· Pel de tenen en pers ze of snijd ze in stukjes.
Stop dit in een diepvrieszak, en stop in de vriezer. Als de stukjes
vastvriezen, kun je eraf hakken wat je nodig hebt.
Ook kan je knoflook je als er al steeltjes uitkomen, je
eigen knoflookbieslook laten groeien. Leg een paar teentjes in een glazen kom,
met een laagje water. Laat ze niet onderwater staan, dan gaan ze rotten en dat
is nou net niet de bedoeling. Na een paar dagen springen de groene sprieten uit
de teentjes. Ververs om de paar dagen het water. Vanaf een centimeter of 5 kan
je ze al gebruiken. Knip ze niet te
kort, dan vangen ze nog genoeg licht om door te groeien.
Lekker!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten