Ook in de vakantie vast te houden aan je voedingsadvies is
best te doen. Probeer vooral met veel smaak je eten te bereiden.
‘Gooi eens wat groenten op de barbecue’,
tipt topkok Pierre Wind.
tipt topkok Pierre Wind.
Als je bij het afslanken het gevoel hebt dat je jezelf veel
ontzegt, dan ben je verkeerd bezig.
Je moet zorgen dat wat je mist, vervangen wordt door andere
lekkere dingen. Vind je het vreselijk om veel water te drinken? Doe een
schijfje citroen in je water of een paar blaadjes munt of citroenmelisse. Geef
smaak aan dat water.
Wees creatief en combineer
Maak van iedere maaltijd een feest. Wanneer je langzaam aan
het afvallen bent en er heel lang over doet, is de kans groot dat het er niet
meer bijkomt. Je voelt je goed want je mist eigenlijk niets. Je leert ook
steeds lekkerder koken.
Al die light producten zijn ook niet zo gezond en vaak
totaal overbodig. Voor smaak heb je geen suiker nodig. Van nature zit er al
suiker in zoveel producten. Wil je zoet bij je avondeten, neem er eens wat
maïs, worteltjes of doperwtjes bij. Als je kiest voor fruit als toetje, fruit
is toch altijd al zoet en het smaakt ook heel lekker op de bbq.
Let deze zomer op wat je eet. En maak er dan wel wat lekkers
van, zodat het ook in de vakantie goed vol te houden is. En weet je het in het
buitenland niet meer: het woord 'grill' kennen ze haast overal. Van de grill is
het vlees meestal niet vet en je kunt natuurlijk altijd vragen naar meer verse
groenten.
Probeer niet zwaarder van vakantie terug te komen, af en toe
een zoutje of een keer een ijsje hoeft echt geen probleem te zijn.
Een paar laatste tips
Ontbijtje met magere yoghurt, een appel in kleine stukjes, 4
eetlepels Cornflakes en wat kaneelpoeder.
Of rooster 2 stukken volkoren (stok)brood, (heb je tegenwoordig ook in Frankrijk ) kluts 2 eiwitten/1 heel ei met peper en zout, bak in een anti aanbakpan met weinig vet. Snijd wat tomaten klein en bak even onder het gekeerde ei. Ei op brood met tomaat bovenop (blijft anders zo heet. Glaasje sinaasappelsap erbij…
Of rooster 2 stukken volkoren (stok)brood, (heb je tegenwoordig ook in Frankrijk ) kluts 2 eiwitten/1 heel ei met peper en zout, bak in een anti aanbakpan met weinig vet. Snijd wat tomaten klein en bak even onder het gekeerde ei. Ei op brood met tomaat bovenop (blijft anders zo heet. Glaasje sinaasappelsap erbij…
Zelf koken of op de camping: maak het lekker smaakvol en met
verse ingrediënten, jij bepaalt! Verse soep, experimenteer met
ingrediënten. Barbecue met groenten: bijvoorbeeld spiesjes met tomaatjes,
champignons, stukjes courgette, paprika en ui. Of gepofte aardappel met
een magere yoghurt met knoflook en kruiden.
Groenten dipjes als vervanging van vette op mayonaise
gebaseerde sausjes. Gegrilde paprika met wat zongedroogde tomaatjes in de
blender. Ttatziki, met komkommer, yoghurt en knoflook. Goed pittig en
lekker fris. Met magere yoghurt kun je zo superlekkere sausjes maken.
Als nagerecht, fruitspiesjes met ananas, nectarine, meloen
en blaadjes munt.
Fijne vakantie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten