dinsdag 27 mei 2014

Gewichtsverlies altijd belangrijk

Wanneer u overgewicht heeft, is het altijd belangrijk om af te vallen. Met name het risico op hart- en vaatziekten neemt er door af. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de lancet over diabetes en endocrinologie.

De problemen nemen toe, naarmate er langer gewichtsveranderingen plaatsvinden. Hoe hoger het overgewicht, hoe groter de risico`s. Zowel het bloedvatenstelsel als de bloedsomloop (cardiovasculair) krijgen hier veel last van, ook wordt de kans op aderverkalking, hoge bloeddruk en de kans op diabetes veel hoger. 
Lukt het u om af te vallen, dus uw gewicht en BMI te laten dalen, is het zelfs mogelijk dat de gezondheidsproblemen verdwijnen. Dus wanneer u van overgewicht naar normaal gewicht gaat of van obesitas naar overgewicht is dit al een gezondheidswinst. Ook wanneer het gewichtsverlies niet geheel wordt behouden, blijft de kans op cardiovasculaire aandoeningen kleiner.
Dit onderzoek ging over gezondheid en ontwikkeling van mensen door de jaren heen, door middel van vragenlijsten. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1200 Britse mannen en vrouwen, allemaal in hetzelfde jaar geboren en op verschillende leeftijden gecontroleerd op BMI, gewicht en gezondheid. Op latere leeftijd, tussen de 60/64 jaar werd daarnaast ook het risico op cardiovasculaire aandoeningen gemeten. 





























Geen opmerkingen:

Een reactie posten